Bakır Külçe

Bakır Külçe

Bakır Dünya’nın hemen hemen tüm bölgelerinde bulunması nedeniyle fazla ölçüde üretim yapılabilmesine olanak sağlıyor ama kaliteli ve güvenilire ulaşmak oldukça zordur. Radöksan hem güvenebiliceğiniz hemde memnun kalacağınız bir hizmet vermektedir.  

Elektriği diğer bütün metaller içinde gümüşten sonra en iyi ileten metal olması da çokça tercih edilmesine sebep oluyor ve endüstriyel önemide oldukça  yüksektir.

Fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından çok önemli bir element olan bakır, enerji sektöründe sıklıkla kullanılır. Bunun dışında elektrik, elektronik, sanayi, inşaat, ulaşım, endüstriyel donanım, kimya, kuyumculuk ve boya sektöründe de çık sık kullanılmaktadır.

Bakır Özellikleri
  • Isı iletkenliği
  • Aşınmaya karşı dirençli
  • Yüksek elektrik iletkenliği
Foto Galeri

Bakır külçe üretimindeki uzmanlığımızla, endüstri standartlarını aşan kaliteli bakır külçeleri üretiyoruz. Modern tesislerimiz, deneyimli ekibimiz ve ileri teknoloji ekipmanlarımızla, müşteri memnuniyetini ve çevresel etkileri gözeterek üst düzey hizmet sunuyoruz.

Bakır üretimi, yüksek sıcaklık işleme dayalı olan pirometalurjik yöntem ve su/sulu bir çözeltiyle (asidik veya bazik) cevherin çözündürülmesi esasına dayalı olan hidrometalurjik yöntemle yapılır. Üretilen bakırın yaklaşık %80’i pirometalurjik, % 20’si ise hidrometalurjik yöntemle elde edilir

🔥 Üretim Aşamalarımız:

Ham Malzeme Seçimi: Yüksek kaliteli bakır cevherleri, üretimimize başlamadan önce titizlikle seçilir.

Eritme: Ham malzemeler, yüksek sıcaklıkta eritilir ve saf bakır elde edilir.

Rafinasyon: Eritilmiş bakır, rafinasyon işlemleri ile arıtılır ve istenen alaşım özelliklerine uygun hale getirilir.

Döküm İşlemi: Rafine edilmiş bakır, özel tasarlanmış döküm makinelerimizde külçe formuna dönüştürülür.

Soğutma ve İşleme: Dökülen bakır külçeleri belirlenen standartlara uygun olarak soğutulur ve özel işlemlerden geçirilir.

Whatsapp
Radoksan Admin
Radoksan Admin
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1