Alüminyum Ramat Cüruf 

Popüler
Alüminyum Ramat Cüruf 

Alüminyum cüruf, tamamen saf olmayan alüminyum  eritildiği zaman yoğunluk farkı nedeniyle yüzeyde biriken daha hafif alüminyumlara verilen isimdir. Hafif alüminyumun havaya temas edip oksitlenmesiyle oluşur. Bu nedenle alüminyum küfü olarak da bilinir. Günümüzde çok amaçlı kullanım alanları mevcuttur. 

Hizmet Özellikleri
  • Cüruf, içerisinde bol miktarda alüminyum bulundurur.
  • 20 Kat daha fazla Mukavemet

Alüminyum dökümde cüruf birincil ya da ikincil ergitme, ergimiş metal transferi ve rafinasyon süreçlerinde alüminyumun oksijene olan yüksek ilgisinden ötürü, yani oksidasyon sonucu oluşan ve şarja bağlı olarak metalik ya da metalik olmayan bileşenler içeren amorf (düzensiz) yapıdır.

Foto Galeri
Alüminyum Cüruf Nasıl Eritilir?

Alüminyum Cüruf içerisindeki, tambur ve fan yardımı ile ayrılan 2 ayrı maddeden alüminyum oksit, torba filtreler ile bunkerde toplanmakta ve geçici depolara kaldırılmaktadır. Tamburda kalan alüminyum metalleri ise, tambur kapağı açılarak doğrudan eritme potasına dökülür ve 750 °C’de eritme işlemi gerçekleştirilir. Aynı alüminyumda olduğu gibi alüminyum cüruf içerisinde bulunan alüminyum metal de bu şekilde eritilmiş olur.

Teklif Formu

    Whatsapp
    Radoksan Admin
    Radoksan Admin
    Merhaba!
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?
    1